АБВ не дава празен чек в подкрепа на Манолова

18 Сеп 2019 15:37

АБВ подкрепя кандидатурата на Мая Манолова за управление на София, за да бъде променен настоящият модел на управление. Това не означава, че ще й предоставят "празен чек", тъй като е подписала споразумение с десните партии.

"Надали ще срещне нашата подкрепа по всички въпроси в Общинския съвет", коментира водачът на листата на АБВ за предстоящите местни избори Ивайло Калфин.

Припомняме, Мая Манолова подписа платформа за подкрепа с няколко десни партии, сред които и ДБГ.

Два основни акцента си поставя АБВ за предстоящите местни избори. Първият акцент е свързан с начина на живот и въздуха, който столичани дишат. Вторият акцент е насочен както към администацията, така и в административното обслужване на Столична община.

Според Калфин в администрацията има огромна черна дупка, в която никой не знае как се движат нещата и кога приключва една преписка.

От АБВ се заканиха, че ще покажат безобразията на София, свързани с бюджета и правата на гражданите.

АБВ разчита на много добър резултат на местните избори. АБВ ще участват на местните избори в 212 общини, като в 84 ще участват самостоятелно, а в 65 в лява коалиционна форма с БСП.

В предстоящата кампанията за местните избори АБВ влизат със самочувствие. В приблизително 1 500 села ще бъдат издигнати кандидати за кметове и АБВ може да покаже лицето си, че "чрез техните хора ще отстояват интересите си и всичко, което поемат като ангажименти по населени места и общини".

17 души от листата на АБВ са в младежка възраст. Средната възраст на кандидатите е 35 години. През другата седмица АБВ ще регистрира листата си от 61 души в Общинската избирателна комисия (ОИК) и тогава ще бъде представена и конкретната програма на партията за местните избори. Регистрациите на АБВ са факт. Удостоверенията са издадени и в момента тече и върви процес по подреждане на листите./news.bg

Main Menu