БСП иска анкетна комисия по казуса с БНР

20 Сеп 2019 12:39

ПГ на "БСП за България" внася предложение за създаване на анкетна комисия по случая с БНР. Това съобщи на брифинг в парламента лидерът на левите Корнелия Нинова.

От три години предупреждаваме за налагане на еднолична власт, изтъкна тя. Ето, вече имаме диктатура, изтъкна социалистката.

От вчера журналисти говорят за налаган натиск върху тях. Искаме и политическа отговорност и истината докрай, настоя соцлидерът.

Болшинството в СЕМ било на ГЕРБ по думите й. От това дали герберите ще подкрепят идеята на червените за комисия щяло да стане ясно дали Борисов иска да замаже случая.

 

Не зная кой от тях е главатар, настояваме за анкетна комисия и за истината докрай, подчерта Нинова. След журналистите, поставили въпроса за свободата на словото, се включи и Александър Симов. Нееднократно левите поставяли въпроса за свободата на словото, но никой не обръщал досега внимание на проблема.

Припомняме, преди дни главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че не се е налагало профилактика на БНР.

Преди това стана ясно, че проверката по повод спирането на излъчването на програма "Хоризонт" на Българското национално радио е приключена. От съобщението на прокуратурата става ясно, че техническо лице е обвинено за спирането на БНР.

На 16 септември генералният директор Светослав Костов обясни, че спирането на програма "Хоризонт" на БНР за близо 5 часа на 13 септември се е наложило заради възникнал сериозен технически проблем.

Миналата седмица директорът на програма "Хоризонт" Ивайло Савов придоби право на пенсия, за и.д. директор беше назначен Николай Кръстев, който подаде оставка заради напрежението със свалянето от ефир и отстраняването от ресор на журналиста от медията Силвия Великова.

На 13 септември по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров ДАНС, СЕМ и КРС влязоха на проверка в Българското национално радио./news.bg

Main Menu