Печат на тази страница

Драгомир Стойнев: Манолова не може да спечели София без БСП

21 Сеп 2019 12:26

"Мая Манолова е закърмена с левицата и тя е ляво ориентиран човек. Тя в момента привлича всички разочаровани хора. Но Мая Мая Манолова не може да спечели София без гласовете на БСП". Това зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" и член на ИБ на БСП Драгомир Стойнев пред БНТ.

По думите му партията прави всичко възможно Манолова да стане кмет на София.

 

Относно скандалите в БНР Стойнев коментира, че неслучайно България е на 111-то място по свобода на словото, а през 2008 година сме били на 51-во място.

"Само си представете държава, където арестуват журналисти, уволняват ги, водят ги с белезници, арестуват фотографи. Какво ще си помислим за тази държава - че е в авторитарен режим", подчерта социалистът.

Той припомни, че директорът на БНР се избира от СЕМ. "Да не забравяме, че управляващите избраха член на СЕМ от тяхната квота, която е завършила Аграрна икономика с 3.89", допълни Стойнев.

 

"През март месец имаше изключително важно гласуване в парламента , от което зависеше съдбата на Балканския газопровод. Това беше ключов момент, защото тази тръба можеше да мине през Гърция и да ни заобиколи. Тогава от БСП подкрепихме минаването на газопровод през България и показахме, че можем да защитаваме националния интерес", коментира още Драгомир Стойнев.

Той поясни обаче, че преди се е говорело за 63 милиарда кубика газ, а сега за 15 милиарда.

"Можехме да имаме директна доставка на природен газ, а сега ще зависим от Турция", допълни той.

Main Menu