Волен Сидеров влиза в битката за София като мъж в състезание между жени и полумъже

26 Сеп 2019 13:49

Волен Сидеров влиза в битката за кмет на София, за да има в състезанието между жени и полумъже и един мъж.

Това заяви самият Сидеров в студиото на Нова телевизия като обяснение защо се е отказал от първоначалната си идея да даде подкрепа за кандидата на ГЕРБ Йорданка Фандъкова.

Как да се натискаш, като не ти искат подкрепата, попита в контра Волен Сидеров. По думите му, идеята за подкрепа е била "джентълменски намек" спрямо ГЕРБ, с които мислел, че са подписали едно по-мащабно споразумение.

Лидерът на "Атака" обяви официално, че влиза в битката за Кмет на София по време на протеста пред Съдебната палата, организиран от партията му срещу освобождаването на австралиеца Джок Полфрийман от съдия Калин Калпакчиев.

"Мисля, че направих едно политическо коректно предложение според и споразумението, което мислех, че сме подписали с ГЕРБ", посочи Сидеров.

На въпрос това не обтяга ли за пореден път отношенията с бившите му коалиционни партньори от ВМРО и НФСБ, както и в управленската коалиция, Сидеров каза, че очаква всъщност да бъде поздравен от ГЕРБ за решението да се кандидатира, тъй като столицата има нужда от партия като "Атака".

По думите на Сидеров ВМРО са получили твърде много власт, благодарение на него, а после за започнали да я използват в своя полза. Волен Сидеров заяви, че резултати на трите патриотични партии показани на европейските избори през пролетта на тази година не трябва да се сравняват и да пораждат очаквания за предстоящите избори, които са коренно различни.

Сидеров изказа увереност, че е много вероятно на местните избори в София да има изненади и затова балотажът между Фандъкова и Манолова не трябва да се предпоставя. Ако има балотаж, най-вероятно ще съм аз", посочи лидерът на "Атака".

Волен Сидеров изложи и част от плана си за София, за който поема ангажимент като кандидат за кмет: На първо място ще забрани гейпарадите. На второ място ще премахне тормоза на паяка, който репатрира коли. Синята и зелената зона ще бъдат преразгледани. Безплатен транспорт за пенсионери, ученици и инвалиди.

Сидеров обеща и субсидирано парно за столичните пенсионери и многодетни семейства. На въпрос от къде ще се вземат парите за всичко това, лидерът на "Атака" обясни, че ще спре концесията на "Софийска вода", която ограбва всички столичани. "Неустойките са детски приказки", отсече Сидеров и допълни, че частните фирми ни ограбват, затова и смята почистването на столицата да мине в ръцете на общинска фирма. Той даде като пример чистотата "като в зъболекарски кабинет" в Москва, където фирмата именно е общинска.

 

Освен това Сидеров смята да се справи с регулацията на циганските махали, като за целта ще има специален заместник-кмет и дирекция в Столична община. Ще създаде и истинска общинска полиция, като Сидеров обеща за 10 месеца да ликвидира всички банди и наркогрупи, както и да се засили охраната около училищата.

"Бюджетът е достатъчен, но не се разпределя добре", отсече Волен Сидеров.

Припомняме, на 2 септември стана ясно, че Йорданка Фандъкова влиза в битката за кмет на София. Така настоящият кмет дава заявка за четвърти мандат. На същия ден и Мая Манолова обяви, че ще се бори за кметския пост.

 

Малко след тях - на 9 септември, от партия "Възраждане" издигнаха бивш военен пилот за кмет на София. Николай Дренчев е бивш пилот на изтребителите Миг- 23, предприемач и един от основателите на партията.

На 23 септември евродепутатът от ВМРО/Европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки обяви своята кандидатура за столичен кмет.

От "Демократична България" издигнаха кандидатурата на арх. Борислав Игнатов./news.bg

Main Menu