ЦИК не са получавали жалба от Иванчева

26 Сеп 2019 15:04

Към момента в Централната избирателна комисия (ЦИК) не е постъпвала жалба от бившия кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева.

Така говорителят на ЦИК Александър Андреев отговори на въпрос дали има постъпила жалба в ЦИК за регистрацията на кандидатурата на Иванчева за предстоящите местни избори на 27 октомври.

Ако такава постъпи, тя ще бъде разгледана от ЦИК, увери той.

Припомняме, вчера стана ясно, че Общинската избирателна комисия в София е отказала да регистрира бившия кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева като кандидат кмет на София в предстоящите избори на 27 октомври 2019 г. Иванчева бе предложена от ПП "Християндемократическа партия на България".

Мотивът на членовете на Централната избирателна комисия е, че предложението е внесено в Общинска избирателна комисия (ОИК) в Столична община извън законоустановения срок по чл.414, ал.3 от ИК.

Припомяме, Иванчева се яви и на евроизборите. Тогава тя обяви, че резултатът им е "голям шамар за големите партии".

Бившият кмет на "Младост" Десислава Иванчева беше осъдена на 20 години затвор, нейната заместничка Биляна Петрова - на 15 години затвор, и предишният кмет на същия район - Петко Дюлгеров - на 12 години затвор./news.bg

Main Menu