Крадци се представят за полицаи и пребиват възрастно семейство

04 Окт 2019 14:29

Рецидивисти брутално пребиха възрастно семейство и го ограбиха. Престъплението е станало в близкото до Казанлък село Бузовград, предаде Нова тв. Крадците са се представили за полицаи и са започнали да бият с дървен кол възрастните хора в леглата им. Пострадалата жена е инвалид. Възрастният мъж се е опитал да се съпротивлява и вероятно това е уплашило нападателите, които избягали.
„Случката се разигра около 2 часа през нощта. Чух ги да казват, че са полицаи, затова запитах, след като са полицаи, защо ме удрят. Светеха ми в очите, за да не мога да видя лицата им. Единият започна да ми нанася и удари където свари. Съпругата ми започна да вика за помощ и нападателят скочи, каза ми да не мърдам, защото ще се върне и ще ме пребие. По това време вторият от крадците е започнал да бие съпругата ми, а този, който бе при мен, отиде да му помага. Страх ме е случаят да не се повтори”, разказа жертвата на нападението Иван.

 

„Бузовград е едно от спокойните села в ощина Казанлък и досега такъв случай не сме имали откакто аз съм кмет. Населеното място е оживено, с много млади хора. Престъпността е почти нулева. Радвам се, че полицията е предприела адекватни мерки и лицата са задържани”, казва кметът на с. Бузовград Михаил Янушев.

 

„Нападателите са задържани благодарение на бързо подадения сигнал от пострадалия. Престъпниците са осъждани многократно и са изтърпявали наказание „лишаване от свобода”. Общият размер на присъдите им е над 20 години. Те обаче са се възползвали от възможността за кумулация и престоят им в затвора е по-малък, като са излежали само половината.

 

"В момента срещу тях има повдигнато обвинение и са задържани за срок от 72 часа”, заяви старши инспектор Христо Петров от Районото управление на полицията в Казанлък.

Main Menu