Печат на тази страница

Вълчев: От учителите зависи не само децата да са грамотни, но и да са добри граждани

05 Окт 2019 13:26

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев отправи поздравление до българските учители за Международния ден на учителя, който се отбелязва на 5 октомври.

Скъпи учители, благодаря за търпението, добротата и всеотдайността, с която изпълнявате тази благородна професия. Защото от вас зависи не само дали децата ще са грамотни, образовани и успешни, но и дали ще са добри хора и достойни граждани, казва министър Вълчев.

Той заявява, че няма друга професия, от която толкова много да зависи духовното и социално-икономическото развитие на страната. Вие се грижите за нашето бъдеще и само чрез Вас и Вашите усилия е възможно да гарантираме високо качество на образованието, което нашите деца заслужават. Затова е важно да продължим с политическия и бюджетен избор за високи учителски заплати и за издигане авторитета на учителя. Важно е и да оправдаваме този избор с добри образователни резултати, посочва образователният министър.

Вие имате таланта, силата и отговорността да изпълните своя дълг. И освен да давате знания, трябва да мотивирате децата да учат, да провокирате въображението им и да ги вдъхновите самите те да бъдат утрешните учители, казва министър Вълчев. И пожелава на учителите "здраве, сили, упоритост и вдъхновение".

Main Menu