Плевнелиев: Турция не игра по правилата за "Фолксваген"

06 Окт 2019 11:06

Нещата с "Фолксваген" отидоха по-далеч, отколкото очаквахме. Това заяви пред БНТ Росен Плевнелиев, председател на автомобилния клъстър и президент на България (2012-2017 г.).

Той посочи, че всички световни медии пишат за страната ни, която е стигнала до финала на това нечестно по негови думи състезание.

През цялото време работихме с българското правителство, те направиха невъзможното, за да можем да дадем страхотна оферта, която не сме давали на нито един стратегически инвеститор досега, изтъкна Плевнелиев. Според него в битката за "Фолксваген" е нямало никакви правила и никаква прозрачност.

Плевнелиев изрази мнение, че Турция не е действала по правилата - турският президент Реджеп Ердоган е предложил земя без пари, сграда без пари, а страната ще купува 40 000 автомобила годишно.

Той подчерта, че Турция е член на общия пазар и като такъв има всички права, но никакви отговорности.

Припомняме, преди дни стана ясно, че България вероятно е загубила битката за "Фолксваген", след като автомобилният гигант регистрира компания в Турция.

Финансовият министър Владислав Горанов увери, че в преговорите страната ни е направила всичко възможно и дори повече./sportal.bg

Main Menu