Пребит за кражба на тикви почина в Пазарджишкия арест

11 Окт 2019 10:53

55-годишен мъж от ромския кв. "Изток" на Пазарджик е починал в ареста след побой от търговци на тикви, съобщи говорителят на полицията Мирослав Стоянов пред "24 часа".

В сряда рано сутринта мъжът се прокраднал до купчина тикви, разтоварени за продажба на паркинг в близост до църквата "Св. Петка" в града. Той взел няколко, но търговците, които дремели в автомобила си, го усетили. Двама мъже и непълнолетно 14-годишно момче - и тримата от Добрич, се нахвърлили върху крадеца и го смазали от бой, след което се обадили в полицията.

Пристигналият на място полицейски автопатрул арестувал мъжа и го откарали в полицейското управление. След преглед от лекар, който не установил причина задържаният да бъде освободен, мъжът бил оставен в ареста.

След около два часа дежурните в полицейския арест видели, че арестантът не дава признаци за живот. Извиканият на място медицински екип само констатирал смъртта на мъжа. Съдебно-медицинска експертиза на трупа показала, че мъжът е с множество травматични увреждания от нанесения му побой, вследствие на което е починал.

По-късно тримата търговци от Добрич са арестувани за 72 часа. На двама от тях, единият, от които е 14-годишното момче, са повдигнати обвинения за убийство и с постановление на окръжната прокуратура в Пазарджик за задържане. Третият е освободен, след като не са установени данни, че е участвал в побоя над крадеца.

Починалият мъж е с криминални регистрации за кражби и отдавна е известен на полицията. По неофициална информация, когато тръгнал да краде тиквите, той е бил пиян. Разследването на случая е поверено на следствения отдел към прокуратурата заради участие на непълнолетно лице в убийството.

 

Main Menu