Борисов за мигрантите: И армия, и полиция да е там, да стреляме и на месо, пак ще бутнат оградата

11 Окт 2019 13:47

Докато сме с Каракачанов - няма страшно.Това отговори премиерът Бойко Борисов на журналистически въпрос за мигрантския натиск по границата и за готовността на правителството да посрещне нова вълна с оглед на военната операция, която Турция започна в Сирия.

Премиерът няколко пъти заяви, че в момента няма никакъв бежански натиск и мигрантите на границата с Турция са 0. Коментарът си министър-председателят направи по време на откриването на новата отсечка от АМ "Хемус" между между Ябланица и Боаза.

Според него отношенията с Турция са добросъседски и именно това поддържа споразумението с Турция. Борисов изтъкна, че много често, когато Европа е била против Ердоган, "само аз съм отивал при него".

Най-важното е да се поддържа споразумението с Турция такова, каквото сме го подписали. И армия, и полиция да е там, да стреляме и на месо, пак ще бутнат оградата и ще минат, обясни Борисов и посочи, че са взети всички мерки, но най-важна е дипломацията. Премиерът призова да сме по-пестелива на думите си, "както казваше Царя"... Той даде за пример ситуацията на нашата граница и тази на гръцката граница, без обаче да уточнява защо според него Гърция има натиск на бежанци.

Военният министър Красимир Каракачанов също заяви, че по границата няма движение, спокойно е. Въпреки това правителството е в готовност и до 24 часа могат да се осигурят над 2000 души, които да пазят границата. Каракачанов призова да не се разпалва психоза с опасност от нова мигрантска вълна.

Main Menu