Ивайло Иванов за убийството в "Младост": Извършено е повече от час преди да се подаде сигналът, убиецът е я познавал и оставил роза за заблуда

13 Окт 2019 20:16

Убийството в квартал "Младост" е извършено поне час и половина преди да се под сигналът към нас. Фактът е, че е извършено на публично място - на паркинга пред блока. Но в никакъв случай не става дума за показност. Това коментира пред Нова тв главният комисар на МВР Ивайло Иванов.

Той допълни, че жертвата - Станка Марангозова, е убита с три куршума в главата. Според него убиецът е познат на жертвата и оставил бялата роза, за да й отклони вниманието.

По думите на главния секретар на МВР биографията на Станка Марангозова е богата откъм криминални прояви. "Назад във времето доста сериозни суми са преминали през нея. Къде легално, къде нелегално", коментира той.

По повод битовата престъпност, той подчерта, че има драстичен спад особено в малките населен места, като се прави ежедневен анализ, има и сформиран щаб, който се ръководи лично от него.

"Едва ли има държава, която може да се справи изцяло, а за изминалата година разкрихме на 100 процента всички убийства", подчерта Иванов.

За борбата с ало-мафията, Иванов заяви, че това е третата поредна акция срещу тези извършители, които са с нисък социален статус, без образование.

"В сравнение с миналата година имаме 40% спад с телефонните измами", допълни още Иванов.

Той подчерта, че това не е прецеден България, а често се стига само да така наречените мулета, а големият подем в работата им всъщност идва след общата работа с прокуратурата и благодарение на Иван Гешев за отличната работа, защото веднага се е отзовал и е приел присърце борбата с ало-мафията.

Главният секретар припомни и думите на Иван Гешев, който заяви, че ще се борят за още повече заловени ало-измамници и спад до 50 процента на статистиката.

На въпрос дали сме добре подготвени за евентуална мигрантска вълна, Иванов заяви, че към този момент пряка опасност за страната ни няма.

Припомняме, че 46-годишната Станка Марангозова бе застреляна в столичния квартал "Младост" в колата й в четвъртък вечерта. Жената е открита от мъжа, с когото живеела на семейни начала, малко след като била простреляна в главата, докато говори по телефона.

Най-вероятно Марангозова е спряла колата си, отворила е прозореца, а убиецът е ползвал бялата роза, намерена до трупа й, като прикритие за пистолета. Разследващите са установили, че цветето е изкуствено.

Main Menu