Обсъждат по-тежки наказания за компютърните престъпления

14 Окт 2019 17:27

По-тежки наказания за компютърните престъпления иска вицепремиерът Марияна Николова. На проведената днес среща в Министерския съвет бе решено до края на октомври представители на различни ведомства да дадат предложения, съобщиха от Министерския съвет.

Срещата бе по инициатива на вицепремиера по икономическата и демографската политика и председател на Съвета по киберсигурност Николова. Тя поиска да се завишат наказанията, предвидени в действащите разпоредби на Глава девета "а" от Наказателния кодекс.

 

Според нея бързият напредък в сферата на комуникационните и информационни технологии налага наказанията да бъдат изменени, за да са по-адекватни на променящата се среда на киберсигурност.

В срещата участваха правосъдният министър Данаил Кирилов, председателят на Държавната агенция "Електронно управление" Атанас Темелков, представители на Министерство на вътрешните работи, Държавна агенция "Национална сигурност", Национална следствена служба, съсловните организации на юристите, прокурорите и следователите.

 

Main Menu