Жандармерията охранява извозването на бюлетините за местните избори

19 Окт 2019 12:06

Екипи на жандармерията охраняват извозването на бюлетините за местните избори на 27 октомври до областните центрове в страната, информира БНР.

Бюлетините тръгват от три печатници в София, една в Пловдив и една в Плевен, съобщи заместник-директорът на жандармерията комисар Петър Антиев.

Той поясни, че извозването е започнало от четвъртък и ще продължи до другия четвъртък. Днес ще бъдат транспортирани бюлетини по четири маршрута - Перник-Кюстендил, Враца-Монтана-Видин, до Стара Загора и до Смолян, каза още комисар Антиев.

"Към момента тиражът на бюлетините, който е одобрен във връзка с подадените заявки на Общинските избирателни комисии, е 17 257 800. По отношение на общински съветници тиражът на бюлетините е 6 900 600. Същият е тиражът по отношение на бюлетините за кмет за община, тъй като съвпадат като данни. По отношение на кметове на райони това включва кметове на райони в трите града София, Пловдив и Варна е 1 858 100 броя, за кметове на кметства - 1 598 500 бюлетини", заяви по-рано говорителят на ЦИК Александър Андреев.

Прогнозната сума на поръчката е малко над 6 млн. лв. с ДДС.

 

Main Menu