Арестуваха още един кандидат за общински съветник в Несебър

27 Окт 2019 11:40

Арестуваха още един кандидат за общински съветник в Несебър. Задържането е станало снощи - вечерта на деня за размисъл. Той е конвоиран до София, съобщи bTV.

Това е станало след искане на главния прокурор за снемане на имунитета му поради обвинение в участие в организирана престъпна група за купуване на гласове.

Така шестима са кандидатите за местната власт, които имат обвинение.

Един от тях е освободен поради липса на достатъчно доказателства. Досегашният кмет и кандидат за четвърти мандат Николай Димитров, кандидат-кмет на Свети Влас и трима кандидати за общински съветници остават в ареста.

По информация на bTV е подаден сигнал за купуване на гласове през нощта в Несебър и съседните села. Цената е 200 лв. за кандидат-съветник плюс 200 лв. за кмет.

В петък вечерта в Царево и Ахтопол имаше полицейска акция срещу купуването на гласове. Задържани бяха трима души, които по-късно бяха освободени заради липсата на достатъчно доказателства.

От полицията отричат слуховете за задържан бизнесмен в Царево. Иначе изборният ден в Несебър започна нормално. Въпреки ранния час, има опашка от желаещи да гласуват.

 

Припомяме, на 21 октомври стана ясно, че в Несебър се разследва схема за купуване на гласове. Ден по-късно ЦИК разреши петимата да бъдат арестувани. Главният прокурор Сотир Цацаров увери, че арестите няма да повлияят на изборите.

Задържаните обещавали сладки длъжности на гласоподавалите си.

По време на едно от делата стана ясно, че свидетели срещу обвиняемия кандидат-кмет за Несебър Николай Димитров в предишни години гласували за него, без да са получавали някакви облаги за това.

 

Main Menu