Гърневски: ГЕРБ и СДС правят успешна стъпка за обединяване на цялата десница

28 Окт 2019 09:32

ГЕРБ и СДС правят успешна стъпка за обединяване на цялата десница. Бивш член съм на СДС и бях щастлив, че СДС и ГЕРБ като членове на ЕНП са заедно. Това заяви пред БНТ депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски, който е бивш кмет на Пловдив.

В БСП се очакват оставки, много сериозни проблеми има между тях. В този си вид партията ще се удуши сама, смята Гърневски.

ГЕРБ изпълнява своята програма, с вчерашния мандат се надяваме, че ще имаме време.

По думите му ГЕРБ разширява позициите си в страната, в по-малките общини, по-малките населени места. Това се дължи на изградената структура. Падна мантрата, че едва ли не един човек в такава партия може да направи нещо. Голяма партия няма как да прави избори, ако тя няма структури. Не отделни личности, а структурата, дисциплината водят добри резултати, убеден е Гърневски.

Софиянци няма как да пропуснат промяна и да откажат промяната, каза той по повод очаквания балотаж в София.

 

Общинските съвети ще са шарени на места, в т.ч. и в Пловдив, прогнозира Гърневски.

Той даде пример, че левицата в Пловдив е управлявала за 45 дни преди 9 септември. В с малък прецедент 2007 г. ГЕРБ подкрепи Славчо Атанасов, избра го за кмет и година по-късно той и неговата партия свалиха председателя на общинския съвет. Това Пловдив не може да прости, каза Гърневски.

Атанасов винаги е бил скритият коз в ръкава на БСП. Пловдив е европейски град, един от шестте най-развити градове, допълни Гърневски./news.bg

 

Main Menu