Печат на тази страница

Макрон бил в дълг сега към българите, според Борисов

03 Ное 2019 17:50

С Макрон сме се разбрали за вчерашните му думи, сега разчитаме на неговата подкрепа за еврозоната. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Банкя в коментар на вчерашните думи на френския президент Емануел Макрон, че предпочита легални мигранти от Африка, вместо нелегални канали от България и Украйна. Борисов заяви, че очаква от френския президент да ни върне подкрепа, особено за чакалнята на еврозоната, но също така и за Шенген, а и за транспортните работници (пакета "Мобилност", бел.ред.). Въпреки това, по думите на премиера, утре ще бъде изпратена протестна нота от страна на Външно министерство, но тя се налага преди всичко заради вътрешнополитически фактори.

 

Той напомни и че Макрон и президентът на САЩ Доналд Тръмп са участвали активно за избора на Кристалина Георгиева за шеф на Международния валутен фонд.

Борисов обясни думите на френския президент, който искал да каже, че в Европа живеят много лоши хора: и французи, и българи, немци и всякакви, а едни кротки хора мигранти, които са идвали и влизат там, ние се отнасяме с тях като с най-големите врагове - това е искал да каже", обясни премиерът и припомни заловените "лоши хора", включително и българи, свързани с трафика на хора. А и според премиера Борисов, когато някой няма какво да каже, започва да говори срещу ромите.

 

Самият Борисов не намира за особено нередно такива изказвания, като припомни, че самият той много пъти е говорил, включително и миналата седмица, например за Холандия, когато каза, че се интересува къде се намира складът на едро за марихуана.

"Надявам се сега Макрон да ни се издължи и за Шенген, за чакалнята на еврозоната и за Пакет "Мобилност", завърши Борисов./news.bg

Main Menu