Печат на тази страница

Цветан Ценков печели след обрат във Видин

03 Ное 2019 21:28

Цветан Ценков е новият кмет на Видин според данните от екзитпола на "Галъп интернешънъл" при 100% паралелно преброяване.

Кандидатът от местната коалиция СДС печели изненадващо с 57.8% подкрепа срещу опонента си от ГЕРБ Отнян Ценков, който събира 39.7% от гласовете.

Припомняме, на първи тур резултатите на двамата бяха почти равни, като Огнян Ценков беше начело с 33,2 на сто, а Цветан Ценков се нареди втори 29,1%. На балотажа обаче настъпи обрат.

Ще поискам мощна подкрепа за Видин и Северозапада, защото в момента той е забравен и загърбен. Това обеща Цветан Ценков след оповестяването на предварителните резултати.

Той заяви, че в местните избори има политика в името на видинчани, а не чиста политика като на парламентарните избори.

Само съединението прави силата, каза той по повод разнородния Общински съвет във Видин и допълни, че ще бъде изключително диалогичен и консенсусен и няма да вкарва чисто политически интереси. Видин е за всички ни, категоричен бе той.

Припомняме, че при местните избори през 2015 г. избирателната активност във Видин беше 43,80%, като тогава кандидатът на ГЕРБ Огнян Ценков събра 55,06% от гласовете на избирателите./news.bg

 

Main Menu