ДПС обвини ГЕРБ в натиск, манипулации и недемократични избори

04 Ное 2019 00:43

47 спечелени кметове на общини отчете ДПС. 37 са партийните, един е независим, а останалите са подкрепени от ДПС в коалиция. Партията е изпълнила предизборната си цел за разширяване на влиянието си. Това стана ясно от анализа на лидера на партията Мустафа Карадайъ.

Присъствието на ДПС в местната власт е увеличено, каза той. Според него и географията на партията е разширена. Карадайъ отново се оплака, че е забранена агитацията на майчин език. Той осъди и уседналостта в изборното законодателство.

Според лидера на ДПС има некомпетентност и правов нихилизъм от страна на изборните комисии.

Партията се усъмни в легитимността на местната власт. Допуснати са много нарушения. Получи се голямо изкривяване на изборния процес, а от там и на демокрацията, отсече Мустафа Карадайъ и посочи, че цялата държавна машина е била впрегната незаконно в предизборната кампания на управляващите.

В изборния процес от ДПС виждат репресии в "незаконната кампания" на управляващите. Натиск и недемократични практики съзират от партията. Има регистрирани кандидати, които не отговарят на изискванията, посочи Мустафа Карадайъ. Политическите реалности в България вече не са същите, смята Карадайъ. Мощно се противопоставихме на натиска, омразата и популизма, изтъкна той.

Лидерът на ДПС поздрави ГЕРБ с недемократичните избори, поздрави и избирателите на ДПС за смелостта. Да защитим демокрацията в България, призова лидерът на партията.

Ние докарахме демокрацията, ние имаме мисията да сме защитници на демокрацията в нашата страна, похвали се той. Демокрацията днес е под риск, обяви Мустафа Карадайъ. В битката за демокрация той призова да се включи и управляващата партия. Така не можело да продължава да съществува демокрацията , според ДПС. Партията ще участва в разговорите при президента Румен Радев и то доста подготвено.

Main Menu