Красимир Каракачанов: В циганските махали вотът не е по идеи и по убеждение

04 Ное 2019 19:39

Ако си платиш е възможно в една ромска секция всички да гласуват за един и същ кандидат. В циганските махали вотът не е по идеи и по убеждение. Хайде да е в 89% от тях, не във всички. Виждате, че до 2, 3 часа не се гласува. Чакат да дойде единия да даде, да дойде другия да наддаде.
Това заяви Красимир Каракачанов в предаването „Лице в лице“ по бТВ по повод изборните резултати.

 

Според него трябва задължително да се въведе образователния ценз при гласуване, след като до 16-годишна възраст образованието у нас е задължително и безплатно. Освен това, ако се премахне номерацията в бюлетините ще се намали манипулацията, защото сега си пишат по ръцете цифрите, снимат как са гласували, а би трябвало да могат да четат, обясни още Каракачанов. Друг вариант да се намалят манипулациите според него е да се въведе задължително гласуване.

 

По думите му към различните партии избирателите са дали различен знак. Това, че БСП спечели на места, се държи на уместни кандидатури и протестен вот срещу досегашните кметове там. Изборите не са война, а съревнование, заяви Каракачанов.

Той разкри, че в Трявна всички застъпници на ВМРО са били привикани в полицията заради донос. Навсякъде, където е имало сигнали, полицията е реагирала. По думите му, тези, които пускат жалбите много добре знаят, че пишат лъжи, но полицията е длъжна да реагира.

 

И на първи и втори тур съм разговарял с министъра на вътрешните работи. В Каварна беше пратена жандармерия в ромската махала. Не може да пратиш жандармерията и полицията във всички общини в държавата, заяви Каракачанов.

 

Той коментира и кандидатурата на Джамбазки, като обясни, че той не се е явил на изборите, за да създава нов политически проект или да реанимира издъхнал вот.

 

Относно думите на Еманюел Макрон, Каракачанов каза, че и на него му е важна подкрепата на френския президент, но му е по-важна защитата на българите. „При всеки един случай, когато бъде унизено достойнството на българския народ ние трябва да реагираме ясно. От една страна говорим, че сме равноправни, да се държат с нас като равноправни, не като с Гвиана и Кот Д’Ивоар.“, допълни той.

 

Не сме нарушили ембарго, защото над територията на България са прелетели руски самолети с техника за учение и са се е върнала след това. Можеше да поискаме да самолетите да кацнат у нас и да се провери какво пренасят, това е опция, но е много груб дипломатически ход, каза на края на разговора Каракачанов.

Main Menu