Томислав Дончев: Реформа не означава подмяна на законодателството

06 Ное 2019 11:24

Проблемите не се делят на финансови инструменти и институции, но когато има проблем трябва да се задействат всички институции, които не са свикнали да работят заедно.

Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев при откриването на международната конференция, посветена на деинституционализацията на грижата за децата - как инвестираме в промяната.

Деинституционализацията е един от най-чистите и хубави примери за реформа в България според високите световни стандарти. От 7 500 деца в институции, днес са останали близо 500, което не означава, че процесът е завършил, отчете Дончев и посочи, че са необходими още усилия, за да имат равни шансове с останалите хора.

Според вицепремиера една реформа не означава да се подмени законодателството, да се пренапише наредбата, а една реформа означава да се подобри съществуващото положение. По думите на Дончев ние самите би следвало да ползваме опита на европейските държави, когато се правят реформи.

Той пожела успех на мероприятието, с което се надява освен да бъде анализирано миналото, да се говори и за бъдещето./news.bg

 

Main Menu