Печат на тази страница

ГЕРБ "взе" и Пазарджик, Тодор Попов сред кметовете на Борисов

07 Ное 2019 12:56

 

Макар че дори не стигна до балотажа в Пазарджик, ГЕРБ се обяви за победител със свой кмет в областния град.

Това стана видно на днешната Национална работна среща на партията, която трябва да обобщи резултатите от местния вот и да начертае промените и посоката пред ГЕРБ занапред.

"Нека да посрещнем силния отбор на ГЕРБ, кметовете на ГЕРБ и СДС", призова водещият на събитието - административният секретар Цветомир Паунов. Представяйки помпозно всяка завоювана община, Паунов викаше на сцената спечелилите кандидати. Стигайки до област Пазарджик, той обяви името на Тодор Попов. Това е кметът на Пазарджик, който печели четвърти пореден мандат, като нито веднъж не е бил издиган от ГЕРБ. Попов се оказа в залата, стана от мястото си, здрависа се сърдечно със седящия на първия ред лидер Бойко Борисов и се подреди в редиците на герберските кметове на сцената.

За протокола - Попов се яви на тези избори като кандидат на местна коалиция "Новото време". На предишните избори се явяваше като независим кандидат. Неговият опонент от ГЕРБ - пожарникарят на годината инж. Иван Панайотов, не стигна до балотаж, като на 27 октомври остана трети. ГЕРБ никога не е имала кмет в Пазарджик, макар че на всички местни избори от създаването си досега участва със свои кандидати.

Как и защо Тодор Попов е минал в редиците на ГЕРБ - водещият не обяви.

 

Междувременно, днес стана ясно, че в открито писмо до Изпълнителната комисия на ГЕРБ и до медиите учредители на ГЕРБ в Пазарджик настояват за оставката на областното ръководство на партията именно заради лошо представяне на местните избори. Писмото е подписано от трима бивши членове на ГЕРБ и според областното ръководство това е лична позиция, която не отразява общото мнение на редовите партийни членове в областта.

В писмото се настоява да бъде сменен областният координатор на ГЕРБ Найден Шопов, тъй като „ГЕРБ никога не е имала толкова слаби резултати в региона“, предаде БНР. Найден Шопов е човекът, който загуби миналите местни избори - отново от Тодор Попов. Днес той заяви, че не познава авторите на писмото, тъй като те са изключени от партията още през 2007 година заради "техни лични амбиции, които са били продиктувани от користни цели и несъобразяване с мнението на членовете, симпатизантите и ръководството на партията“. В ГЕРБ Пазарджик няма напрежение, казва още Шопов, цитиран от БНР.

 

Main Menu