Печат на тази страница

Осъдиха 29-годишен, държал месеци в плен жена в Кърджали

08 Ное 2019 15:56

Осъдиха мъж, държал в плен жена в Кърджали.

На 29-годишния З.А. е наложена присъда за това, че от септември 2017 г. до 14 февруари 2018 г. противозаконно лишил от свобода 41-годишната жена, като според съда деянието е извършено по мъчителен и опасен за здравето начин.

През 2017 г. пострадалата се запознала с осъдения в Кърджали. Той я поканил да заживее в дома му и първоначално отношенията им били добри. След това обаче мъжът напълно ограничил възможността на жената да излиза от дома му. Когато той отивал навън, заключвал пострадалата в банята, а ако се наложило тя да излиза извън къщата, той винаги я придружавал, защото се страхувал да не избяга.

З.А. контролирал телефонните й обаждания, а впоследствие продал телефона й, за да не може да потърси помощ. Когато пострадалата изявявала желание да си тръгне, той й нанасял побой - удрял я с ръце, с пластмасова тръба, с цепеница, с чайник. Мъжът дори татуирал името си на рамото й без нейното съгласие. Освен това й правел снимки с личния си телефон, от които били видни следите от побоите.

За деянието си З.А. е осъден на 5 години и 2 месеца затвор при първоначален "строг" режим.

Присъдата е влязла в сила и е приведена в изпълнение./news.bg

 

Main Menu