Проф.Александър Маринов: Политическият елит не е готов за промяна

19 Ное 2019 07:35

Задълбочаването на нерешените проблеми може да предизвика предсрочни избори. Това каза за предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ политологът проф. Александър Маринов. Той обясни, че сегашното управление отлага решенията на проблеми, като по този начин те се задълбочават. Според него политическият елит не е готов промяна.

„Аз не виждам политическа сила, която да е готова, да може и да иска да направи наистина сериозна качествена промяна. Никой. Нито в опозиция, нито в управляващи. В управляващи е ясно – какво да промени ГЕРБ, какво да промени Бойко Борисов? Той самият го казва още преди изборите – никаква промяна няма да има. Ние ще си победим, в случая в София, и пак ще си продължаваме по същия начин. Но и БСП, за съжаление, аз не виждам там готовност, концептуална, политическа, ако щете и персонална за сериозна промяна. Те няма да правят точно това, което правят в ГЕРБ, но няма да правят и нещо качествено по-различно“, добави политологът.

Александър Маринов каза още, че ако обществото не е готово за промяна в управлението, „козметично“ прикритите проблеми сега ще имат тежки и необратими последици в бъдеще.

Main Menu