Борисов инспектира АМ "Хемус" и обещава глоби /видео/

19 Ное 2019 10:24

Рано тази сутрин премиерът Бойко Борисов провери на място строежа на участък от АМ "Хемус". Той отново се качи в джипа си и излъчваше инспекцията на живо във Фейсбук.

Заедно с премиера в автомобила се качиха и строителни инженери, за да проверят как напредват строителните дейности по магистралата.

В участъка освен строителни работници има и археолози. Един от експертите съобщи на Борисов, че цялото трасе, на което се намират, е археология и до средата на декември от Министерството на културата трябва да съобщят дали са необходими допълнителни разкопки.

"Тук ли сте пипали баластрата? Казал съм, че ще има глоби за областни управители, за всички вас, ако още веднъж ме скарате с еколозите", закани се премиерът на ръководителя на обекта по повод появилата се вчера информация, че багери копаят коритото на река Вит, за да вземат речна баластра за строежа на АМ "Хемус".

Борисов поиска еколозите да бъдат докарани на място, за да видят как се извършват дейностите. "Ще им обясните и ще изпълните препоръките им. Разбра ли ме?", настоя той.

Строителният инженер обясни на премиера, че в момента се стараят да отводнят участъка и ежедневно на обекта работят по 90 работници.

Той изтъкна, че в момента са ангажирани почти всички заводи у нас, които се занимават с изработването на греди, за да подготвят необходимите близо 900 греди за мостовите съоръжения в района./news.bg

Main Menu