Прощаваме се със Стефан Данаилов на 2 декември

27 Ное 2019 19:12

Поклонението пред легендата на българското кино Стефан Данаилов ще се състои на 2 декември (понеделник) от 11 часа във фоайето на Народния театър "Иван Вазов" в София. Това съобщиха от Съюза на артистите във фейсбук страницата си.

 

"Благодарим ти за всичко, което остави след себе си! Благодарим ти за ролите, за уроците, за талантливите ученици, за мъдрите слова и за отношението! Оставаш в сърцата ни като един от най-обичаните и най-уважаваните!", написаха колегите на Ламбо и споделиха негова мисъл - "Животът ми не мина в преследване на цели. Аз съм артист и умея да давам, затова и получавам!".

Мастера почина тази нощ в реанимацията на Военномедицинска академия, където седмици наред лекарите се бориха за живота му. На 9 декември обичаният актьор щеше да навърши 77 години.

В памет на Стефан Данаилов националната телевизия променя програмата си днес и ще излъчи три филма с негово участие. От 19 часа ще излъчи игралния филм "Морето", от 21 часа - комедията "От нищо нещо", а документален филм за Стефан Данаилов ще бъде показан от 22.30 часа.

Main Menu