Печат на тази страница

Пациент е нападнал лекари в болница

29 Ное 2019 12:48

Лекари в болница „Св. Анна“-София са били обект на брутална агресия тази нощ, съобщиха от здравното заведение.

Около 4 ч сутринта в Клиника по хирургия е бил повикан за консултация лекар от Клиниката по анестезиология и интензивно лечение. Консултацията се е наложила заради състоянието на тежко болен пациент.

Междувременно друг пациент, който е бил приет в същата болница за планова операция, започнал да вилнее в коридора на Първо отделение на Клиника по хирургия. "Удря, блъска, души и обижда лекари и сестри", разказват от лечебното заведение. Пациентът размахвал белезници и заплашвал с арест. Предварително е сложил на камерите гумени ръкавици, с цел да предотврати видеозаснемането. Счупил е и врата на клиниката.

 

Пострадалите лекари и сестри, освен физически травми, са в психически шок. Подадено е оплакване и тече разследване. "Ръководството на УМБАЛ „Св. Анна“- София АД категорично застава зад колегите си и вярва, че спрямо виновника ще бъде приложена цялата сила на законите в България", заявяват от болницата.

 

 

В позиция по случая от Пациентски организации „Заедно с теб“ осъдиха насилието и бруталната агресия над лекари и сестри в УМБАЛ „Св. Анна“ и призоваха пациентите да не влизат в саморазправа и нападение над лекари и сестри. От "Заедно с теб" припомнят, че ако са недоволни от лечението и смятат, че правата им са нарушени, трябва да се обръщат с жалби към Министерство на здравеопазването и към правозащитните пациентски организации.

Main Menu