Печат на тази страница

Борисов се хвали в ефира на bTV, поиска сам да си говори и да показват на снимки с Тръмп

04 Дек 2019 19:33

30 минути премиерът Бойко Борисов сам се хвали в интервю за предаването на bTV "Лице в лице". В началото на разговора той дори поиска да показват на голям екран кадри от срещата му с президента на САЩ Доналд Тръмп, а към края на телевизионното си участие пожела сам да си говори за успехите на правителството, като се позова на данните на Standard & Poor's за кредитния рейтинг на България., пише Offnews.bg.

По повод видеокадрите от посещението във Вашингтон Борисов се обърна към водещата Цветанка Ризова: "Виждам, че на мониторчето ти ни дават там, а тука защо не го дават? Покритието върви само на малкото мониторче... Ми аз обичам да си се виждам така, щото не сме много българите, които са посрещани с 21 топовни салюти във Вашингтон. Когато по абсолютно спряно движение по булеварди на Вашингтон се движи нашето знаме, когато 21 топовни салюти и 500 войници ни посрещат, гвардейци, ми беше драго заради България."

Президентът Тръмп - от това, което съм гледал по СNN - винаги го дават в едни изкривени физиономии, с едни дупки по бузите, като дявол. Всъщност е един изключително симпатичен, як, здрав, с много гъвкав ум човек, много приятен. Два часа минаха като една минута. Просто не можах да повярвам, че това е човекът, който толкова пъти съм гледал и съм се чудил как би могъл дори да е на този пост. Уникален. Беше толкова подготвен по всички теми и ме разбра, каза българският премиер.

"Аз като полицай съм по-добър от вашите разследващи журналисти"

Борисов твърди, че сам е поискал САЩ да изпратят свой представител в посолството в София, който ще отговаря на въпросите за свободата на словото, върховенството на закона и по темите за малцинствата:

"Защото ми омръзна да слушам лъжи. И затова два часа говорих и с Репортери без граници, и казах – дайте ми факти. Новина, която е скрита, новина или разследване, което не е пуснато по телевизиите или не е стигнало до зрителите. Да, двама олигарси имат медии, защото какво стана модерно в България – олигарсите си направиха кой сайт, кой вестник, кой телевизия, и в един момент, ако е направил друго нарушение, той казва – ама аз съм издател. Значи вие какво искате да кажем? Че издателите се ползват с какво? Те не са ли по правилата на закона? Ами тогава и аз утре, като напусна премиерския пост, първото, което ще направя, е да си направя един сайт, или една телевизийка, или с една камерка може само да се разхождам. И ще кажа – не ме пипайте, защото аз вече съм издател и съм разследващ журналист. Защото аз като полицай съм по-добър от вашите разследващи журналисти, ще бъда много добър разследващ журналист. И тогава вие нямате право да говорите за мен, нямате право да ме посочите с пръст ли? Какво сме направили?"

Водещата Цветанка Ризова отговори на премиера: "Ама моля ви се, разследваща рубрика в „Лице в лице“ ще ви отворим"

 

Ами естествено. И ще съм най-добър, похвали се Борисов.

Main Menu