Печат на тази страница

Марешки възпя в поетичен рецитал Валери Симеонов

05 Дек 2019 19:04

Поетичен рецитал в пленарната зала представи лидерът на "Воля" Веселин Марешки.

Повод за поетичното му вдъхновение стана не кой да е, а опонентът му Валери Симеонов. Първо Марешки изчете от трибуната "Приказка за стълбата" на Смирненски и сравни лирическия герой с лидера на НФСБ, който на инат се издигал. Бизнесменът припомни репликата на Симеонов за кресливите майки на уж болни деца и възнегодува срещу новия му пост на заместник-председател на НС. След това той цитира и Николай Милчев, който също е посветил творба на Валери Симеонов: "Фактът, че една година, след като беше отвят от сълзи, гняв, мъка и освирквания, Валери Симеонов отново е началник в родината ни, е зле, много зле., пише news.bg.

 

Това е тежък знак, че общественото мнение в България е само парцал, с който властниците си избърсват обувките, преди да влязат в мерцедесите и джиповете си.

 

Фактът, че човекът, произнесъл думите "кресливи майки на уж болни деца", ще се кипри на най-високия подиум на Народното събрание, е диагноза - диагноза за дълбока политическа амнезия и цинизъм. Никакви оправдания за правила, за норми и коалиционни споразумения не оправдават абсурда да гледаме как тази фигура ръководи най-високия орган в държавата.

Забелязали ли сте как той винаги е забързан, как стъпва отривисто и отсечено, как поздравява в движение? Това е така, защото той е много зает. Задъхва се, идва от една работа и лети, за да свърши друга. А вие? Вие само седите и гледате. Вие гледате, а той работи и заради вас. Картинки и пози.

За мен наистина е необяснимо как след случилото се Валери Симеонов се стреми към това. Неразбираем ми е този маниакален инат да си в челото на държавата, след като си се изплюл в лицето на нейното страдание.

Има само едно обяснение - властта побърква хората, които не са готови да гледат на нея като на дълг, а гледат на нея като на стълба. Стълбата на Смирненски побърква хора като Валери Симеонов. Сега му е паднала тази стълба нагоре и той няма да я остави. Прибавете към това инат, комплекси и деформирано честолюбие и ще се приближите към същността на тази фигура. Случаят Валери Симеонов е страшен с това, че се превръща в модел, в практика и ние гледаме и мигаме.

 

Няма да се примиря и с това, че усещам как на Валери Симеонов този път ще му се размине. Как енергията за чест, достойнство и справедливост в обществото изчезва и снегът бавно я засипва.

Така е - снегът засипва всичко и става бяло и хубаво. И майките с техните черни дрехи са като тъжни многоточия".

След това лидерът на "Воля" призова Валери Симеонов да се откаже от амбицията си. Да седне на мястото, да се моли на всички българи и на Господ, настоя той.

Валери Симеонов не се сдържа и излезе на трибуната. Такива оценки от такива хора за нас са комплимент, подчерта той и изреди обвиненията срещу Веселин Марешки. Господ е дал устата на глупака, за да яде, а не за да говори, изтъкна лидерът на НФСБ.

 

На 20 ноември лидерът на НФСБ Валери Симеонов бе избран за зам.-председател на Народното събрание. Той зае мястото на Явор Нотев, който вече не е част от "Обединени патриоти". Причината е, че депутатите от "Атака" напуснаха ПГ на "Обединени патриоти" и поискаха заличаването й.

Още тогава това предизвика остра реакция от страна на ДПС. На брифинг лидерът на движението Мустафа Карадайъ определи този избор като обида към парламентаризма. По думите му това било поредното падение на Народното събрание. По тази причина ДПС отказа да участва в заседанията на НС.

От ГЕРБ заявиха, че са подкрепили Симеонов заради трайна парламентарна практика. От АБВ определиха новия му пост като гавра. "Българска домашна ракия" пък подкрепи Симеонов.

Самият лидер на НФСБ заяви в парламента, че вижда политическа намеса в протестите срещу него.

Main Menu