Печат на тази страница

Патриотите искали Караянчева да забрани достъпа на тв ”Алфа” в НС

06 Дек 2019 07:17

От нашата парламентарна група е внесено искане до председателя на парламента да бъде ограничен достъпа на тяхната телевизия, които в продължение на месеци провокират, търсят сензации от мухата да направят слон, създават напрежение сред колегите. Мисля, че вече днес им е отказан достъпа.
Това заяви депутатът и председател на комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика Борис Ячев, който защити колегата си Петър Петров. От разпространеното видео се вижда, че двамата разговарят малко преди Петров да започне да задава неудобни и недопустими въпроси на репортер на телевизия „Алфа“, който ги пита за гласуването им за минималната пенсия.

 

Припомняме, че депутатът от НФСБ Петър Петров попита репортерката какво е бельото й, а това стана в присъствието на Янчев.

 

„Тази телевизия от месеци провокира колегите от „Обединени патриоти“, не само г-.н Петров. Затова о“, коментира Борис Ячев. Според него обаче,скандал няма, а думите са извадени от контекста.

 

"Търси се преднамерено някакъв повод за скандал, а скандал няма. Думите на колегата Петър Петров са извадени от контекста, те не са целели да прозвучат нито обидно, нито провокативно, сексистки или по друг начин. Ако пък съответната журналистка се е почувствала обидена, най-нормалният ред е да си заведе дело в съда и да си потърси там правата, ако се е почувствала обидена“, заявява Ячев.

 

На свой ред той обвини екипите телевизията в непрестанен тормоз и търсене на провокации с парламентарната група на „Обединени патриоти“.

Main Menu