Цонев: Борисов обеща за референдума за субсидиите, потъпкана му е думата

06 Дек 2019 11:41

Йордан Цонев от ДПС обясни пред НоваТВ, че "Борисов обеща че ще се съобрази с резултатите от референдума, ние се съобразихме с референдума. Решението не е законно защото е взето на трето гласуване".

Според Цонев, става въпрос за политически кръвосмесителен акт "между комунисти и ГЕРБ, които сами се наричат - антикомунисти."

Той добави, че те сключват сделки - БСП и ГЕРБ, както и за Валери Симеонов, а Нинова лицемерничи.

ГЕРБ излизат с най-голяма щета, още повече премиера Борисов, потъпкана му е думата, суспендирана е, той обеща да послуша гласа на хората от референдума за партийните субсидии, обясни Цонев.

Ние нямаме депутати да сезираме Конституционния съд, президентът може да наложи вето, но не очаквам да го направи.

Ветото е запазено, "ако е изгодно на БСП или дясната разградска соросоидна десница", допълва Цонев.

 

Не взехме най-доброто решение, но поне е някакво решение. Партийна субсидия от 1 лв. по никакъв начин не би могла да даде възможност на партия да развива дейност, обясни пред БНТ депутатът от Обединени патриоти Александър Сиди.

"Аз лично не гласувах на референдума, осъзнато отидох и не гласувах, защото не исках да гласувам с не, с ясното съзнание, че това е грешна политика. Ние нямахме свое предложение, защото с нашите партньори от ГЕРБ бяхме говорили да направим дебат, за да решим какъв да бъде правилният размер на субсидията", допълва Сиди.

Според него, българските граждани се дразнят, че големите партии получават много пари, които очевидно са им достатъчни, а за малките партии това е жизненоважна субсидия за някаква дейност. "Нашето предложение беше в предишния дебат да има ограничена не повече от някаква сума за партия, но този дебат не се случи. Малките партии имаме нужда от тази субсидия".

По думите му, управлението е стабилно и вчера не е нарушаван правилникът./news.bg

 

Main Menu