Проф. Минеков с разкрития за ''Златния гьол'' на границата ни с Турция

06 Дек 2019 16:47

''Аз съм гледал как в пороен дъжд се взимат 5 лв., как в сняг 10-15 см също се опитват да извършват тази дезинфекция, което е почти невъзможно и пак плащаш тези пари. Става дума за огромна финансова игра, продължила с години през цялото управление на г-н Борисов без той да съзре за какво става дума'', това каза проф. Велислав Минеков в предаването ''Честно казано с Люба Кулезич'' по ТВ Евроком относно дезинфекцията по границата с Турция на вход на ГКПП ''Капитан Андреево'', известна още като ''Златния гьол'', от която частна фирма събира таксите, от които държавата би трябвало да печели.

''Имам дългогодишна биография в Република Турция, повече от 20 години съм работил там. През това време съм минавал много пъти между всички ГКПП към нашата съседка. Тези 5 лева, които трябва да се платят, за да се премине през ''Златния гьол'' са безобразие“, заяви още професор Минеков.

''Това е ударно място, за да се събират тези 5 лв., там минават голямо количество коли. Цялата тази техника е собственост на държавата Турция и трябва да се използва само, ако има проявени заболявания, които идват от България'', добави той.

Main Menu