Борисов за Радев: Двуличен човек. Кой му даде право да говори от името на народа?

12 Дек 2019 07:11

Не е нужно да коментирам един опозиционен лидер. Опозиционен лидер, който за 40 минути не каза една добра дума за държавата. Дори вече злобата и омразата му вече до такава степен преливат, че не е нужно да коментирам. И то опозиционен лидер с най-много власт в държавата - държавният глава е върховният главнокомандващ.

С тези думи премиерът Бойко Борисов отговори на интервюто пред bTV на президента Румен Радев.

Аз само първата минута гледах и отидох да играя футбол, твърди Борисов.

Никой не може да говори от името на народа. Такъв няма. Левски не си го е позволил. Кой ти даде това право? 50% не те харесват, ако вземем последните изследвания. Кой ти даде право? - попита премиерът.

Двуличен човек, абсолютно двуличен - един ден хората ще разберат колко двуличен човек са си избрали за президент. Сигурен съм, твърди Борисов.
Това много го е яд - няма демократичен президент, който да не е седял на камината на Белия дом. Той е в последната си година, предпоследната си ли, колко... Мандатът му мина, дет се вика. И той сега си мисли, че аз ще се кандидатирам за президент. Този пост не ме интересува. Каква е тази злоба? Всеки път си мисля, че когато се обади и се разбрахме за НАТО – да води делегацията, да седне и той да се покаже малко до Тръмп. Тази омраза и тази злоба. Какво му направихме? - попита министър-председателят.

Не знам с какво го обидих. Хубаво - не ни харесва. И аз не го харесвах като шеф на ВВС. Как падаха самолети, хеликоптери вследствие на неговата работа. И тогава не го санкционирахме. Oткъде е тази злоба? Аз не мога да разбера, каза Борисов.

Бил ми е приятел, седели сме заедно, командвали сме учения, въобще не беше такъв човек. Властта не е за всеки. Явно дворците, платите и скъпите дрехи променят хората. Не виждам никакъв смисъл. Не съм му конкурент, заяви още премиерът.

Main Menu