Хванаха Джамбазки да кара пил: Срамувам се! Да ми вземат книжката!

12 Дек 2019 18:15

Евродепутатът Ангел Джамбазки е бил хванат да шофира след употреба на алкохол в Самоков през нощта в събота срещу неделя. Това призна самият той пред DarikNews.bg.

Джамбазки е бил спрян около 1 часа след полунощ на 7 срещу 8 декември за рутинна проверка. Проверките на пътя около студентския празник бяха още по-интензивни. Евродепутатът е бил сам в автомобила си в този момент. Униформените в началото дори малко се притеснили, след като очевидно го разпознали, явно са очаквали да опонира, но той не направил никакви подобни опити.

Джамбазки съдействал изцяло - духнал на дрегера, след което отишъл в болницата и дал кръвна проба за наличие на алкохол. Отчетен бил 1 промил алкохол. Той сам признава, че е пил вино и се е качил в колата си с намерението да измине само някакви си 50 метра в самия град, за което сега се разкайва.

"Няма значение дали един човек е жител на Радуил, или е евродепутат в Брюксел - нередно е и неразумно да се шофира след употреба на алкохол. Срамувам се от това", изповяда Джамбазки пред DarikNews.bg.

Той ще настоява да бъде наказан, както предвижда законът, и освен глобата, да му бъде отнета шофьорската книжка.

Евродепутатът съжалява много за постъпката си.

"Решението ми да шофирам след каквато и да е употреба на алкохол е неразумно и безотговорно", каза той. Джамбазки очаква съответните публични реакции, но се надява да бъде пример за това как не се прави.

"Не е престъпление, но е нарушение. Няма да обжалвам, няма да оспорвам решението. Ще държа да си понеса максималното наказание по закон и лишаване от свидетелство за правоспособност", декларира той.

Той не е разправял с полицаите и не е правил опит да се възползва от положението си, на което сме били свидетели неведнъж при властимащи и хора с положение, постове и пари.

Даже хвали пътните полицаи. "Поздравявам ги, че си свършиха работата по закон и по устав блестящо. И се надявам, че всички полицаи са като тях", разказа още евродепутатът.

Джамбазки, който е и зам.-председател на ВМРО, още на следващия ден уведомил партийния си лидер Красимир Каракачанов, за да разбере лично от него, а не от медиите какви ги е свършил евродепутатът му.

Миналата година в края на ноември Ангел Джамбазки отново влезе във фокуса на медиите, след като на летището на път за Брюксел в сака му засякоха законно притежаван "Макаров". Оръжието остана на съхранение при Гранична полиция, а на връщане от ЕП евродепутатът си го прибра.

Main Menu