Радев отговори на Борисов: Нямам нито един загубен самолет или загинал летец

12 Дек 2019 19:15

"В своята командирска практика нямам нито един загубен самолет, вертолет, нито един загинал летец или техник". Това заяви президентът Румен Радев преди да произнесе слово по случай 60-годишнината на Софийския градски съд като отговор на словесната престрелка с премиера Борисов, който каза, че са падали самолети вследствие на работата на държавния глава.

Радев уточни, че в авиацията отговорност носи командирът и добави, че не само не е губил хора и техника като командир, а заедно със своите подчинени са успели да трансформират подготовката във ВВС от един закостенял модел към прогресивен и съвременен.

 

Този, който разпределя бюджета, управлява реално икономиката и всички други сектори", каза още Радев.

Държавният глава също съобщи, че е получил предложението на ВСС за освобождаването на главния прокурор. "Предстои описаната в Конституцията процедура по издаване на указ", отбеляза Радев.
По-рано днес, с 20 гласа „за”, единодушно пленумът на Висшия съдебен съвет гласува оставката на Сотир Цацаров като главен прокурор.

Цацаров, чийто мандат като обвинител номер едно в републиката изтича на 10 януари, беше избран с голямо мнозинство от Народното събрание за председател на Антикорупционната комисия.

Main Menu