Каракачанов: Джамбазки да си носи последствията

27 Дек 2019 11:32

"Като прави подобно нещо - да си носи последствията. Това трябва да му е обеца на ухото." Така вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов коментира в сутрешния блок на БНТ нарушението, с което беше спрян евродепутатът Ангел Джамбазки. Припомняме, преди около две седмици Джамбазки бе спрян за полицейска проверка в Самоков, дрегерът на място е отчел 1,5 промила алкохол. От "Атака" използваха случая да поискат оставката на евродепутата и бившия си коалиционен партньор.

Каракачанов подчерта, че веднага след случката е проверил какво е било поведението на Джамбакзи, като е установил, че евродепутатът не е използвал имунитета си и се е държал съвсем нормално при полицейската проверка.

Когато върху теб има повишени обществени очаквания, трябва да бъдеш малко по-стегнат, дори и когато решиш да се веселиш, заяви лидерът на ВМРО.

Седмица по-късно около евродепутата Джамбазки се завъртя и друг скандал, след като стана ясно, че негови колеги от ЕП настояват за наказание за думите му по повод неговите колеги от транспортната комисия Карима Дели и Исмаил Ертуг. Председателят на Европейския парламент (ЕП) Давид Сасоли ще провери изказването на Ангел Джамбазки.

В сутрешния блок на БНТ вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов изрази надежда и в първите дни на януари да има яснота дали фирмите, подали оферти за модернизация на Военноморските сили, отговорят на всички изисквания. Така договорът може да се подпише през пролетта на следващата година.

Той подчерта, че във флота освен приключването на проекта за двата кораба, е бил сключен договор за придобиване от Холандия на два минни ловци.

Няма и авиационна платформа, за която да не се заделени средства за закупуване на нови, модернизирани или да е възстановена авиационна техника, доволен е Каракачанов.

По думите на военния министър годината е била активна за армията, но като се прибави и увеличението на заплатите на военнослужещите, "нещата се движат добре на фона на това, което не се случваше 30 години"./news.bg

 

Main Menu