Скандал с пиратки в новогодишната нощ доведе до бой с кмета на Симитли

01 Ян 2020 17:18

Новогодишният инцидент в центъра на Симитли е пореден епизод от старата вражда между кмета Апостол Апостолов и бизнесмена Методи Бачев. Това стана ясно часове след изтичането на информация за масов бой с участието на градоначалника и сина му Стефан, който е футболен съдия и депутат от ГЕРБ.

В полунощ Апостол Апостолоив произнесъл приветствие към гражданите на площада, след което започнала заря. Хората са извили хоро, на което се е хванал и кметът със сина си. По думите му, собственикът на строителната фирма "Агромах" Методи Бачев внезапно започнал да хвърля от терасата на кафенето си по празнуващите пиратки с мощен заряд. Кметът му потърсил сметка, след което Бачев ударил не само него, но и сестра му.

"Обадих се на телефон 112, извадих си и медицинско за нанесените ми удари", каза Апостолов.

От другата страна твърдят пък, че кметът нахлул в заведението и станал въргал и бой. Хората от площада обаче поддържат версията на кмета. И казват, че Методи Бачев и приятелите му били агресивни и пречели на веселбата на площада.

В полицията има жалби, подадени и от двете страни, случаят ще се разследва.

Старата вражда между Апостол Апостолов и Методи Бачев стана национално известна преди няколко години. Тогава в интернет плъзна видео как строителният предприемач обявява по микрофон пред жителите на село Черниче, че кметът на Симитли е "е..л" премиера Борисов. Последвалата проверка на местния сайт, публикувал записа, накара тогавашния вътрешен министър Румяна Бъчварова да поиска оставката на областния шеф на МВР-Благоевград. Скандалът бе подет политически от БСП и стана известен като аферата "Симитли".

Main Menu