Поклонението пред Силва Зурлева ще е на 6 януари

03 Ян 2020 09:21

Поклонението пред журналистката и дългогодишен директор на Нова телевизия Силва Зурлева ще се състои в понеделник, 6 януари, от 14 часа в храма “Света София”.

Доскорошният член на Борда на директорите на телевизията претърпя нещастен инцидент в къщата си в с. Ковачевица сутринта на 1-ви януари.

Силва Зурлева посвещава 20 години от своята кариера на Нова телевизия. Тя е сред хората, работили за получаването на лиценза на Нова и превръщането ѝ в едва втората частна национална телевизия у нас. Тя бе и в екипа, договорил най-крупната до момента сделка на българския медиен пазар през 2008 г. Тогава Нова телевизия бе продадена от гръцкия собственик "Антена груп" на шведската компания MTG за рекордните 620 милиона евро. Малко след продажбата Зурлева се разделя за кратко с телевизията, но след това отново е поканена от новите собственици MTG. В свои изказвания тя неведнъж е споделяла, че освен че оглавява ръководното тяло на телевизията, неформално работи и като продуцент на новините - помага за уговарянето на интервюта и събеседници. По време на нейното управление Нова догонва успешно bTV и двете телевизии влизат в истинска конкуренция за рейтинги. Зурлева си тръгва от Нова телевизия през месец май 2019 г., малко след като медията е придобита от братята Домусчиеви.

Main Menu