Печат на тази страница

Караниколов обеща до дни решение на кризата в Перник

14 Ян 2020 20:00

До два-три дни държавата излиза с решение за безводието в Перник. Това стана ясно от коментара на икономическия министър Емил Караниколов. За кризата той е оптимист и смята, че от този случай ще произлязат добри решения. Не може толкова време да не се търсят решения в този сектор, категоричен е министърът на икономиката. 30 години сме се въртели в един омагьосан кръг, отсече Емил Караниколов.

За напрежението в "Стомана"- Перник той поясни, че е в постоянен контакт с управителите на предприятието. В момента те нямат жизнена нужда от това количество вода, подчерта министърът. Когато имат нужда, няколко дни предварително щели да поставят въпроса за обсъждане. Нека не създаваме напрежение в Перник освен с водата и че ще има съкращения, призова Караниколов. Оказва се, ще "Стомана"-Перник има собствени водоизточници, но дебитът е много малък.

 

Основен приоритет ни е осигуряването на вода за Перник и се надявам, че до два-три дни правителството ще излезе с конкретно предложение, обяви той.

По темата за номинацията на Емил Димитров - Ревизоро министърът смята, че той е фигура, която ще се справи със задачите. Ресорът е много тежък и му трябва такъв човек, каза Караниколов. Самият той имал прекрасни отношения с Нено Димов./news.bg

 

Main Menu