Идва ли студ в събота и неделя?

17 Ян 2020 11:36

Мъглите и ниската облачност остават в равнините и днес – най-ниска видимост ще има в централната и западната част на поречието на Дунав. По-късно следобед и привечер видимостта ще започне да се подобрява с нахлуването на по-студен въздух от изток на запад, и вятър, който около Черноморието ще е по-осезаем, отбелязва „Нова телевизия“.

Температурите в районите с мъгла ще са между 0 и 5 градуса. По-топло ще е в планинските и предпланинските райони на Югозападна България. Захлаждането ще е най-значително в Предбалкана, където в четвъртък температурите достигаха 12-13 градуса, а в петък ще са между 1 и 5 градуса.

В планините ще продължи да се усеща температурната инверсия, която носи по-приятно, топло за сезона и слънчево време. Температурите ще са между 2 и 7 градуса. Слаб сняг ще прехвърчи единствено на изолирани места в Странджа и източните дялове на Стара планина.

Почивните дни ще започнат с мъгливо време в котловините, низините и около големите реки в страната. Тенденцията е видимостта постепенно да се подобрява, но времето ще остане облачно. Неделя и понеделник ще усетим по-значително захлаждане с потенциал тук-там в Североизточна България, в Предбалкана и планините да прехвърчи слаб сняг. От вторник нататък отново дневните температури ще тръгнат нагоре.

Main Menu