Кметът на Перник иска решение на водната криза

23 Ян 2020 10:49

Кметът на Перник Станислав Владимиров, коментира пред НоваТВ, че живее в Перник, в 15 етажен блок, има 6 месечно бебе и като всички перничани се справя, като се зареждат с вода когато има и чака да потече отново.

Той вярва в здравната инспекция за качеството на водата. За пиене ползва изворна и минерална вода, както всички перничани. Благодари на всички доброволци и на държавния резерв.

По думите му, в заведенията за обществено хранене, тези които могат, са се снабдил и с хидрофорни системи и бидони, но риск има. Относно химически тоалетни, общината е поръчала 100, които са по големи и са с мивки за елементарни санитарни нужди.

Във връзка с опасност от разпространение на хепатит, водещи са здравното министерство, има риск при нарушено водоподаване, все пак това е болестта на мръсните ръце. Според него има обективно несвършена работа, не може да обвиняваме само природата и е нормално е хората да са гневни и недоволни.

Той добави, че зимата е суха и няма достатъчно сняг на Витоша. По разчети на ВиК дружеството, при този воден режим, Перник трябва да има вода до април.

Според кмета на Перник, язовир Студена се пълни бързо и се празни бързо и не може да се черпи толкова голямо количество вода. В демократична държава той не е съдник и обвинител, сезирал е компетентните органи, прокуратурата да си свърши работата. Има обективно несвършена работа, повтори отново Владимиров.

Не му се влиза в политическа реторика за вот на недоверие, интересува го да приведе Перник в нормално състояния, там има достатъчно главоболия.

Кметът на Перник се надява голяма част от всички съветници да се задействат, а не да седят на завет и да дават само съвети отстрани.

 

Main Menu