Печат на тази страница

Кадиев поиска оставката на Горанов

23 Ян 2020 10:51

Министерството на финансите и Държавната комисия по хазарта, която е в състава му, са знаели за нарушенията по отношение на частните лотарии, като финансовото министерство си е затваряло очите.

Това обяви пред БНР Георги Кадиев, който е бивш заместник-министър на финансите по повод излязлата вчера официална информация, че Комисията по хазарта е таксувала по различен начин държавния спортен тотализатор и частните лотарии, вследствие на което 210 млн. лв. не са постъпили в държавния бюджет от частните лотарийни игри.

Опозицията трябва да поиска оставката и на министъра на финансите Владислав Горанов, настоя Кадиев.

"Нарушението е толкова грубо, толкова лесно видимо, че няма начин да не са знаели. Не само, че са знаели, те са дали одобрение за това нещо, което за мен категорично значи, че съществува някакъв чадър върху собствениците на тези лотарийни игри. И ако бях на мястото на опозицията, бих искал оставката на финансовия министър и кабинета".

"Имайте предвид, че председател на комисията по хазарта от една година е бивш служител на Националната агенция за приходите", отбеляза Георги Кадиев.

"А когато е приеман законът, председател на комисия по бюджет и финанси е г-жа Менда Стоянова, която също е бивш служител на НАП. Самият закон е направен така, че да даде възможност да се случи това, което се случи", настоя бившият зам. финансов министър.

Той припомни, че по-рано се е плащал данък, който е променен на държавна такса, която се събира от комисията по хазарта, така че НАП да няма пряк поглед върху ситуацията.

Целият случай е пропит с корупция, отсече Кадиев./news.bg

Main Menu