Борисов за хазарта: Ако докладът е верен, ще имат проблем много хора

23 Ян 2020 11:37

Ако докладът, който прави Агенцията за държавна и финансова инспекция в Комисията по хазарта е верен, ще имат проблем много хора. Това предупреди премиерът Бойко Борисов преди редовното правителствено заседание, цитиран от БГНЕС.

Министър-председателят съобщи, че от няколко дни, докато е бил на срещата в Давос, в публичното пространство са се ширели дълбоки неистини относно това, че някой има идея да национализира частен хазартен бизнес. Борисов заяви, че на неговото бюро е имало доклад на АДФИ, в който се казва, че са засечени разлики от неплащане на такси за стотици милиони. В този доклад обаче никъде не фигурира името на футболния клуб "Левски". И в тази връзка премиерът недоумява каква е връзката.

За да успокои феновете, Борисов заяви, че ще се срещне утре с тях на разговор, както го прави със всички. На нея ясно и на тях ще заяви, че не става дума за укриване на доклад.

 

"Дали е виновна Комисията и дали ще бъдат осъдени, ще стане впоследствие ясно, тъй като в момента по проверката се работи на пълни обороти. Едно обаче е сигурно – никой на никого няма намерение да взима фирмата, още по-малко да се национализира. Ако има нарушения ще му се вземе лицензът. Къде е национализацията?", пита Борисов

Main Menu