Иван Гешев получил СМС от президентството

30 Ян 2020 14:03

Главният прокурор Иван Гешев е получил СМС от президентството, с който е бил поканен на "Дондуков" 2, съобщи ръководителят на държавното обвинение преди заседанието на Пленума на ВСС.

"Не може главният прокурор да бъде привикван с СМС-и от едно лице, вероятно същия Митко, на който вероятно президентът Радев казва да смачка проверката на антикорупционната комисия по отношение на съпругата му", каза Гешев.

Вероятно става дума за главния секретар на Румен Радев - Димитър Стоянов, чийто глас се чува на записите, които прокуратурата публикува преди два дни. От тях става ясно как КПКОНПИ е била притисната да спре проверката за назначението на президентската съпруга Десислава Радева.

В началото на седмицата Иван Гешев се обърна към Конституционния съд за тълкуване на чл. 103 от основния закон, който засяга имунитета на президента. 24 часа по-късно от ВКП съобщиха, че прокуратурата преустановява всякакви контакти с президентството, освен официалната писмена кореспонденция.

Главният прокурор обяви още, че е получил покана за среща от "Златев", но отказа да уточни кого има предвид. Най-вероятно Гешев има предвид бизнесмена Валентин Златев, управител на "Лукойл България". С такива хора Гешев не се срещал. "Аз съм обикновен човек и се срещам с обикновени хора. И ме интересуват проблемите на хората! Работата на прокуратурата е да решава проблемите на обикновените хора."

 

Обвинител № 1 не пропусна да коментира и изказването на бизнесмена Васил Божков от тази сутрин, че се страхува за живота си, затова няма да се върне в страната. Ден по-рано Божков получи 7 обвинения от прокуратурата.

"Ако трябва, ще му осигурим психологическа помощ", саркастично обяви Гешев и посочи, че бизнесменът няма от какво да се страхува.

Main Menu