Кирил Ананиев: Всеки, който пристига на летището с температура, ще бъде изолиран

03 Фев 2020 10:43

Организацията и координацията са отлични за коронавируса. Между властите е създадена необходимата организация. Бяха казани неща в изминалите дни, които не отговорят на истината, искам да ви покажа термокамерата. Всички пътници, минавайки през коридора, тази термокамера определя точната температура на пасажерите.
Това каза здравният министър Кирил Ананиев, който отиде на летището и даде брифинг за готовността на граничните власти за противодействие на коронавируса.

 

Когато температурата е над 37 градуса, пасажерът се отвежда в стаичка. Ако температурата е над 37, изведнъж цветът на термокамерата позеленява. Ако е по-висока температурата, става тъмно зелена. Пасажерът в стаичката попълва анкетен лист, включително дали има притеснения и болки. Дава се и брошура с действията, които трябва да предприеме. След това човекът се извежда през специална врата и там чака санитарен автомобил. Съответният заподозрян се отвежда в лечебно заведение. Така, че няма контакт. Най-критичните полети са от Истанбул, Русия, Москва и Доха. Оттам вчера пристигнаха хора. Само един човек е с 37, 1 градуса. Той е в болница „Св. Марина“.

 

Всеки, който пристига на летището с температура, ще бъде изолиран. Всички пътници ще минават и ще се засичат от термокамерата.

Main Menu