Камерите на толсистемата снимат за винетки от днес

10 Фев 2020 19:56

 

Камерите на толсистемата ще снимат от днес за нарушители без винетки. Това каза по време на среща с Българско обединение на шофьорите проф. Олег Асенов, член на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ и шеф на толуправлението. Чрез тях ще бъдат издавани електронни фишове, каза Асенов.

„Стационарните рамки за контрол, очите на тол системата, следят 7 дни в седмицата, 24 часа в денонощието кои са нарушителите. На базата на установяване на нарушенията, по електронен път в края на деня се издава документ, наречен електронен фиш", обясни проф. Асенов.

Тол системата тръгва на 1 март, план Б няма, заяви още той. От пътната агенция представиха и възможностите за закупуване на маршрутна карта, която е предплатена услуга, позволяваща на шофьора да премине еднократно предварително заявен маршрут. За всяка посока обаче трябва да бъде въведена нова маршрутна карта. Т.е., ако един камион днес пътува 3 пъти от София до Перник, той 6 пъти трябва да попълни тази карта.

Започнало е монтиране на пътни знаци, които да обозначават толсистемата. „Знаците са налични, произведени са. Самият знак е приет със съответен нормативен документ, така че всички толсегменти ще бъдат обозначени съвсем правилно", каза още Асенов.

Main Menu