Екип на YouTube посрещна Борисов на летището в Мюнхен

14 Фев 2020 12:22

Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Мюнхен за участие в традиционната Конференция по сигурността в немския град.

На летището българският премиер Борисов бе посрещнат от екип на YOU TUBE канала на конференцията, който осигурява цялостна информация за участието на европейските и световни лидери в събитието. Мюнхенската конференция и YOU TUBE канала въведоха този формат миналата година, за да достигнат до младата аудитория в глобален мащаб. Една от целите на проекта е да покаже на зрителите случващото се зад сцената на световния форум за външна политика и сигурност. Сред участниците в този формат са били генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и доскорошният управляващ директор на МВФ Кристин Лагард. Каналът разполага с близо 3 милиона гледания на създадените видеа и достигна до широка аудитория през каналите в социалните мрежи на участниците в конференцията.

„С баварския премиер, с другите колеги ще обсъдим това, което правим по Западните Балкани, също така как България се е справила с нелегалната миграция, как по границата ни залавяме рекордни количества наркотици“, каза премиерът пред екипа на youtube.

 

„Западът – бих нарекъл така Европа, Щатите, Канада трябва да се намесят по-активно в множеството военни конфликти по дипломатичен път, за да договорят мира – в Либия, Сирия, Иран, Ирак, Афганистан, навсякъде, където има проблем“, отбеляза премиерът Борисов пред зрителите на YOU TUBE канала на Мюнхенската конференция по сигурността.

Българският министър-председател бе категоричен, че в момента тероризмът, нелегалната миграция, а сега и коронавирусът са голяма паника в света. Той добави обаче, че път за справяне с всички тези предизвикателства са дипломацията и мирът.

 

„България е много близко и до Черно море, и до Сирия, и до Либия, Иран, имаме контингент в Афганистан, заради събитията в Босна и Херцеговина и там имаме военнослужещи. Много трябва да се работи“, заяви още премиерът Бойко Борисов. Той добави, че му предстои среща с министър-председателя на Свободната държава Бавария Маркус Зьодер. „С него сме приятели, България и Бавария са братски народи“, отбеляза Борисов.

Основана през 1963 г., Мюнхенската конференция по сигурността приема всяка година стотици високопоставени официални лица и десетки световни лидери за дискусии по световните предизвикателства. Целта на събитието е да изгражда доверие и да допринася за мирно разрешаване на конфликти чрез неформален диалог в рамките на международната общност, имаща отношение към сигурността. През последните години конференцията се утвърди като водещият световен форум за обсъждане на международната сигурност.

 

Тази година световният форум отново събира близо 500 лидери, които ще се фокусират върху новите предизвикателства пред сигурността. В различни формати те ще обсъдят разширяването на сътрудничеството в областта на отбраната и либералния международен ред.

Днес и утре по време на конференцията българският министър-председател Бойко Борисов ще участва в дискусии по важни международни теми и ще проведе редица двустранни срещи.

Main Menu