Печат на тази страница

Разследването на катастрофата с Местан ще продължи да се точи още два месеца

14 Фев 2020 15:53

С още 2 месеца е удължено разследването на катастрофата с лидера на партия ДОСТ Лютви Местан, при която загина 6-месечно бебе.

По случая е назначена нова комплексна автотехническа и съдебно-медицинска експертиза. Новото удължаване на срока е до 14 април, когато ще се навърши година от произшествието, което стана на разклона край момчилградското село Загорско.

При опит Лютви Местан да се включи с автомобила си в международния път за Гърция последва сблъсък с BMW, движещо се от Кърджали по посока на ГКПП „Маказа“. При удара BMW-то излита от главния път и пада в близкото дере. В катастрофата загива 6-месечно момиченце, пътуващо се със семейството си към кирковско село. 9-годишното братче на бебето, както и родителите му, бяха ранени.

 

Часове след инцидента лидерът на ДОСТ беше задържан от полицията и му беше повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост. Обвинение като съпричинител получи и бащата на загиналото бебе. Според експерти той е управлявал BMW-то с 32 километра в час над допустимото.

Main Menu