Борисов: Да гледам как километри ливади сме превърнали в магистрали ми е любимото

16 Фев 2020 13:17

Това ми е любимото - да гледам как няколкостотин километра поляни и ливади сме ги направили на магистрали и съоръжения. Видя ли багерите да работят, вече съм спокоен - значи ще стане. Много работа е отметната за един месец. Това заяви премиерът Бойко Борисов, докато инспектираше с джипа отсечка от Околовръстното шосе, която трябва да свърже столичния квартал ''Младост'' с магистрала ''Тракия''. Заедно с него бяха финансовият министър Владислав Горанов и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, пише NOVINI.BG.

,,В участъка на Околовръстния път на София между "Младост" и "Цариградско шосе" има огромни задръствания заради малкия брой ленти за движение. Когато всичко стане готово, освен че ще се отпуши движението, но и около пътя ще започнат да се строят много жилищни комплекси'', отбеляза Борисов.

Нанков и премиерът уточниха, че трасето ще е с по три ленти в посока, както и с по две локални платна.

,Ще има три пасарелки, автобусни спирки. През цялата отсечка няма да има светофари, а само кръгови кръстовища'', разясни му заместник регионалният министър.

,,Обещали сме на софиянци да ремонтираме целия Околовръстен път, както и третия лъч на метрото. Заедно всичко това струва около 1 млрд. лв. Ако беше лесно, комунистите да са го направили'', вметна още премиерът.

По отношение на другата част от Околовръстното – от ''Цар Борис III'' до ''Люлин'', Нанков обясни, че в Столична община са готови с проекта, но там отчуждителните процедури са тежки.

Разбра се още, че вече е започнало и строителството на първия ЛОТ към ''Калотина''.

 

По време на проверката Борисов нареди на финансовият министър Владислав Горанов да се обади по телефона на Младен Маринов, за да бъдат разположени патрули на КАТ, които да следят движението около рисковите участъци.

,,До 10 минути да са на мястото'', разпореди Борисов.

,,Две години ни бавиха с отчуждителни процедури, но сме обещали на софиянци - пътя ще го има'', допълни след това министър-председателят.

По-късно към тях се присъедини и министърът на икономиката Емил Караниколов, който увери премиера, че ремонтът на водопровода за Перник ''върви с пълна сила''.

,,Работи се на помпената станция, на резервоара и в населените места. 3,5 км тръби са реално сложени. Днес ще пуснем пътя Голямо Бучино – Перник както сме обещали. Язовирът се пълни много добре'', заяви министър Караниколов и добави, че изграждането на водопровода ще помогне много на града.

Mr. Bricolage

Main Menu