Слави Трифонов: Това е един практичен, ход, който ще промени политическата система

16 Фев 2020 19:18

808 делегати били присъствали на учредяването на новата партия на шоумена Слави Трифонов - "Има такъв народ". Според информация, изпратена от Тошко Йорданов, учредителното събрание е било в зала "Рейнбоу Плаза".

На събитието не бяха допуснати представители на медиите.

По думите на Слави Трифонов повторното учредяване на неговата партия с ново име било бис (повторно изпълнение на номер от концертна програма по желание на публиката - б.р.).

 

"Благодаря ви, че ми давате възможността да не използвам първо лице, единствено число, а да използвам "ние". Напоследък се наслушахме, последните 10 години на "аз". По-важното е "ние", защото това е отборна игра", казал Слави Трифонов по време на събранието.

Той напомнил за референдума, който бе иницииран от него и в който бяха участвали 2,5 млн. души за мажоритарна избирателна система.

"Моите колеги са много емоционални, аз съм практичен. Това е един практичен ход. Благодаря ви, скъпи съмишленици, че сте дошли тук 808 души. Това е един практичен, ход, който ще промени политическата система", заявил Трифонов.

"Не знам дали сте емоционални, какви са ви мотивите, но вие участвате в нещо логично. Вече не може така. Вече тази политическа измишльотина не може да съществува. Това ще приключи. И то ще приключи на следващите избори, когато и да са те. Ние сме средство. Ние с вас сме само инструмент. Аз и вие създаваме инструмента, който два милиона и половина и още повече българи искат да се реализират техните желания - мажоритарни избори, електронно гласуване, задължителни избори и още неща, които ги пропусна Конституционния съд, тоест ги забрани, но те така или иначе ще се случат", казал Слави Трифонов със заявка да останат в историята.

Събранието гласувало устава на партията. "За Председател на ПП "ИТН" бил избран Станислав Трифонов. За останалите членове на изпълнителния съвет били избрани двамата заместник председатели Тошко Йорданов и Ивайло Вълчев.

Виктория Василева станала главен секретар. Членове на партията били избрани Александър Вълчев, Драгомир Петров и Филип Станев.

Избрана била и Арбитражно-контролна комисия. Нейн председател бил Иво Атанасов. Членовете били Александър Рашев, Андрей Михайлов, Пламен Данаилов, Филип Попов, Пламен Николов и Румен Попов.

LGarden

Main Menu