Георги Мараджиев проговори за имотите и сделките

18 Фев 2020 17:08

 

„Някои хора забравиха откъде съм тръгнал и докъде съм стигнал. Аз идвам от бизнеса и то не от две - три години, а от 1990 година, когато съм създал първата си фирма”, каза на специална пресконферениця днес Георги Мараджиев, който днес подаде оставка като областен координатор на партията в област Пловдив, и показа стар документ, който пази и до днес, в който се вижда кога е започнал честния си бизнес. „Оттогава до 2015 година, когато станах кмет, не съм напускал бизнеса”, каза още Мараджиев и показа още един документ - договор за кредит от 1992 година, с който е стартирал бизнеса си с 58% лихва. От тогава той развивал бизнеса си, заедно със семейството - със съпругата му и с неговия син, който сега е във фирмата.

Той смята, че атаките срещу него не са случайни, като посочи конкретно предхождащите събития около лицата, които подават сигналите.

По думите му разследващият журналист, който е направил излъчения днес репортаж, е ползвал ненадеждни източници. „Единият от тях е общинският съветник Атанас Мавродиев - човек, който на втора инстанция е осъден с условна присъда за неправомерно усвояване на евросредства. Аз съм назначавал неговата жена на работа в общината като юристконсулт през 2015 година и поради некадърност съм я освободил от работа. Делата спрямо него са стотици, поне от 15 души е осъден”, посочи Георги Мараджиев.

Вторият сигнал, който идва от другото лице Илия Иванов, е дължало на общината 14000 лева данъци, които отказва да заплати. „Като кмет бях длъжен да предприема необходимите мерки и да бъде даден на частен съдебен изпълнител, който му отне лятното кино, за което се дължат данъците”, добави Мараджиев.

Той обяви още, че със съпругата му разполагат с четири апартамента на Слънчев бряг. Последният от тях е закупен през 2019 година и затова все още не е деклариран. Три от тях са закупени обаче със средствата от печалбите от частния му бизнес още преди 2015 година, преди да стане кмет на Стамболийски.

Става въпрос за апартаменти, които са от 50 до 60 квадратни метра и те са на стойност около или малко над 30 000 евро, обясни Мараджиев. Той разясни и продажбата на терена от близо 6 декара на стойност 2 милиона и 200 хиляди лева край Цалапица, чийто купувач е синът му.

„Никога не съм продавал нива. Няма нива. Има урегулиран поземлен имот, има една фабрика, която е продадена и това е упоменато в декларацията от 2016 година. Това нещо съм го продал на „Полипласт-Мараджиев“ ООД. Синът ми Рангел Мараджиев не го е купил като физическо лице, купува го фирмата“, обясни Георги Мараджиев.

Предстои Изпълнителната комисия на ГЕРБ да обсъди представената в медиите информация за Георги Мараджиев и да вземе решение дали да приеме оставката му като областен координатор на ГЕРБ-Пловдив област.

Main Menu